Home hotell, platser, Porto, Portugal • Semester i Porto Portugal

Semester i Porto Portugal

 - 

Besökare till Portugal kommer att finna ett besök i staden Porto vara ganska spännande. Här kommer du att kunna titta på ett antal intressanta platser som kan ta andan ur dig. Du hittar staden Porto är huvudstad i regionen Norte. När du utforskar denna stad bland de olika sevärdheterna har du chans att se är att den historiska stadskärnan i Porto. Detta centrum har placerats på UNESCO: s världsarvslista. Ett intressant faktum att du inte kan ha varit medveten om är sammanlänkningen av portvin med den i staden Porto. Här hittar du att portvin görs och distribueras till resten av världen.

Historien om Porto kan spåras tillbaka så långt som den keltiska och Proto-Celtic gånger. Bland några av de historiska artefakter som du kan se här är romerska artefakter liksom. Idag kommer du att se en stad som är både kosmopolitiska och traditionell karaktär. Du hittar bland de många sevärdheter som du kan se hotell som är anpassade för olika budgetar och helgdagar. Det finns ett antal intressanta shopping och restauranger för dig att njuta när du är i Porto.

Av dessa platser av intresse du kan njuta av ett besök på Museu de David. Här hittar du ett museum som spårar ursprunget till människor som har namnet David. Denna jakt efter ursprunget till David tar dig från biblisk tid hela vägen till de nuvarande Davids. Du hittar också en fascinerande förklaring om detta namn och dess skenbara popularitet. Intressant nog individer som har namnet David och kan bevisa detta faktum får komma in i museet gratis.

En annan intressant museum som du bör besöka när du är i Porto är det av Fundação de Serralves.

Author:Minka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*